OSLO : MARTIN WHATSON

Martin er tilbake med utstilling i Oslo 19. september

Martin Whatson er en norsk gatekunstner som er mest kjent for sine kalligrafiske skriblerier i gråtoner. Når han vokste opp i Oslo, var Martin en aktiv del av den nye graffitiscenen på begynnelsen av 90-tallet, som den gang opprettholdt nulltoleranse. Byens fysiske arkitektur var en konstant inspirasjon, utdyping og ødeleggelse av hver generasjon som bidro til den urbane infrastrukturen. Evolusjonen flyttet ham nærmere en enkel, men effektiv estetikk, som han mente kunne bygge bro mellom lidenskapen og spontaniteten graffitien holdt for ham. 

Med like mange verk på vegger som på lerret og papir, forblir forholdet mellom sårbarhet og styrke konstant i hvert verk.
Verkene hans kan sees å speile gatenes oppgang og fall, idet han symbolsk gjenskaper det urbane miljøet, og deretter vandaliserer det for å avsløre hans livlige transformasjoner. Ashentonene til komposisjonene og den vakre bakgrunnen minner om hans alternative lerreter, betongen. Sann til form, ingen grå plass forblir grå lenge i Martins nærvær.

 

 

Martin jobber med festivaler, prosjekter og ikke minst vegger globalt. Hans opprinnelige arbeid finnes i private samlinger og på institusjoner med separatutstillinger omtalt i byer fra Tokyo til LA, London til New York.

 

 

Utstillingen med navnet "OSLO : Martin Whatson" vil finne sted på Shoot Gallery i Balders gate 28 på Frogner i Oslo. Den åpner lørdag 19. september klokken 15:00. Denne dagen holder utstillingen åpent til 18:00. Den vil bli stående til lørdag 26. september og holder åpent alle dager etter åpningsdagen 14:00 til 18:00. 

   


Noen av verkene som vil være tilgjengelige på utstillingen finner du her.