INTERVJU: Børge Bredenbekk

Børge Bredenbekk jobber som tegner og illustratør, og har blant annet tegnet for Vinmonopolet og By:Larm. Som illustratør utmerker han seg for sine tekniske ferdigheter med et skarpt blikk for det ikoniske og humoristiske. 

Sjekk ut intervjuet med Børge under og ta en titt på illustrasjonene hans!


 

Beskriv arbeidet ditt med tre ord? 

Ikonisk, teknisk, ambivalent.

Kan du fortelle litt om arbeidene som lanseres på Nordic Art Issue?

Et utvalg av blyant-tegninger reprodusert som Giclee trykk. Mange tegnet i invertert teknikk.

Fortell om arbeidsprosessen når du jobber med nye bilder - hvordan konseptualiserer og utvikler du bildene?

For det meste dukker det bare ting opp i hodet mitt som jeg har lyst å tegne, så jobber jeg veldig strukturert med en masse research før jeg begynner på et bilde. Også må det stemme for meg både på tema og som teknisk utfordring og at jeg ser for meg at noen vil ha det.

Hva inspirerer deg?

Ofte teknisk imponerende tegning. Fantasy og mytologi er og inspirerende selv om jeg ikke beveger meg så veldig inn på de feltene selv. Så må jeg nesten si familien og tid med barna.

 

 

 

Med din vide bakgrunn i art direction, design og illustrasjon, hvordan preger dette verkene dine? 

Jeg tenker nok ganske strategisk på ting, hvem som kommer til å like det jeg lager og hvor det skal henge, sikkert både en fordel og ulempe. Design-erfaringen har nok gjort tegningene mine mer reduserte og ikoniske. Erfaring og fortsatt praksis som illustratør gjør at jeg har en annen arbeidsprosess å sammenligne med som gjør at jeg har stor glede av å lage egne bilder. Jeg liker avvekslingen av å jobbe på oppdrag og helt fritt.

Hvilken kunstner eller hvilket kunstverk har gjort mest inntrykk på deg eller inspirert deg?

Jeg må nesten si Munch. Jeg synes det er så flott balanse mellom abstrakt og figurativt, for meg har arbeidene hans en enkel dualitet, vakkert og skremmende.

Hva er drømme-prosjektet ditt? 

Et stort utsmykkingsprosjekt av en arkitektonisk spennende bygning. Ellers er vel et mer realistisk drømmeprosjekt å få til en separat-utstiliing jeg er fornøyd med før jeg går av dage.

Hva synes du er det viktigste spørsmålet kunst adresserer i dag? Hvilke spørsmål adresserer du?

Jeg synes det er mest interessant med mer personlig kunst og illustrasjon, en stemning man kan kjenne seg igjen i og et tema som involverer kreatøren på et personlig nivå.  

Hva vil du at betrakteren av kunsten din skal sitte igjen med etter å ha sett arbeidene dine?

At ting kan være skumle og samtidig vakre.

Sett bort fra dine egne medier, hva slags kunst liker du selv?

Ekspresjonistisk maling, etsinger i fra 17-1800 tallet, eventyrtegnere fra tidlig 1900 tallet. Jeg liker mange norske kunstnere og illustratører i fra denne perioden. 

 

Se mer kunst av Børge her