INTERVJU: Christopher Køltzow

Christopher Køltzow er en prisvinnende designer og illustratør med base i Oslo. Arbeidene hans inkluderer grafikk og illustrasjoner med tusj, blekk og spraymaling og er blant annet inspirert av tegnefilmer, tegneserier og popkultur. 

Vi møtte Christopher for å finne ut hva som driver ham, hvordan han forholder seg til kunsten og hva som lanseres på Nordic Art Issue. Sjekk ut intervjuet under og ta en titt på de verkene han lager!


Beskriv arbeidet ditt med tre ord? 

Nostalgisk, retro, grafisk.

Fortell litt om arbeidene som lanseres på Nordic Art Issue
Arbeidene som lanseres nå er kanskje de arbeidene som er mest meg. Jeg elsker tegnefilmer og tegneserier og har en forkjærlighet for alt som er 80-90-talls.

Hva inspirerer deg? 
Andre kunstnere, popkultur, tegneserier, tegnefilmer.Fortell om prosessen din når du jobber med nye bilder?  
Jeg tar utgangspunkt i de tingene som jeg bryr meg mest om i livet. Gode minner, fiktive karakterer eller dyr jeg er glad i.

Utenom stilarten du jobber med, hvilke andre kunstformer liker du best? 
Jeg er glad i malerier og spilldesign. Noe jeg også gjør selv innimellom.

Hva ville vært i din ideelle kunstsamling? Sett bort fra pris, er det et spesielt verk du ville hatt? 
Jeg har ingen favoritter, smaken min endrer seg hele tiden. Det blir derfor mange impulskjøp av kunst som bare blir liggende. Klarer aldri å bestemme meg!


 Hvilke kunstnere ser du opp til? Er det noen som inspirerer deg? 
Det er noen norske illustratører jeg følger som inspirerer meg, som Kristian Hammerstad. Ellers ser mye anime for tiden og henter mye inspirasjon derfra, de er veldig flinke til å formidle følelser. Ellers prøver jeg for det meste å finne min egen vri. 


Hva er det viktigste spørsmålet kunst adresserer i dag? Hvilke spørsmål adresserer du? 
Jeg tenker at det varierer veldig. For noen handler det om følelser, for noen er det bare dekor og for andre er det “conversation-pieces”. Jeg liker en blanding. Det skal være noe som vekker følelser og gode minner og noe man kan snakke om.

 

Se kunst fra Christoffer her