INTERVJU: Thea Klingvall

 
Beskriv arbeidet ditt med tre ord?

Realistisk, fargerikt og pop kulturelt.

Kan du fortelle om arbeidene i den kommende utstillingen?
Utstillingen skal reflektere om å finne en styrke og frihet i det å være kvinne, uavhengig av form, etnisitet og verdier. Visualisert usjenert i fargerike omgivelser som er en motsetning til klassisk realisme. Som et symbol på noe fremtredende og en oppfordring til kvinnen om å være fryktløs og aldri gjemme seg for verden.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
 
Jeg jobber på dagtid som Art Director. Så i hverdagene drar jeg på jobb 9-17 ish, trener, spiser middag og ender gjerne bak lerretet etter dette til jeg går å legger meg. I helgene eller fridager. Starter jeg gjerne med å svare på mail og henvendelser, jobber litt digitalt med tegnebrettet og begynner å male så fort jeg kjenner for det.

Hva liker du best med arbeidet ditt? Og minst?
 
Fargene. Føler at farger er med på å gi energi, både til miljøet bildet blir plassert i og personene som observerer det.
Minst liker jeg kanskje at jeg føler ofte jeg mangler abstrakte elementer, jeg fokuserer for mye på at alt må være realistisk at jeg glemmer noen ganger hvor pent det er at det er rom for tolkning.


Hva inspirerer deg?
Generelt alle kvinner har noe inspirerende ved seg, men jeg har alltid bli spesielt inspirert av sterke, fryktløse kvinnelige forbilder. De hjalp til å bryte gjennom mitt eget "sjenerte" skall som ung. Jeg tror aller mest på at man skal unne og beundre hver enkelt, vi kan alle lære noe av hverandre. Min tilnærming har alltid vært å løfte frem det som er positivt fremfor å snakke negativt om de tingene jeg synes er mindre bra.

Hvilke kunstnere ser du opp til? Er det noen som inspirerer arbeidet ditt?
 
Henrik Uldalen, Anders Zorn, Jonny Andvik, Delfin Finley, kei Imazu bare for å nevne noen. Jeg finner inspirasjon overalt, men i stor grad på tumblr, magasiner og instagram.

Fortell om prosessen din når du jobber med nye bilder, om hvordan du konseptualiserer og utvikler bildene?  
 
Det kan starte med en idé, fargekombinasjon, et fotografi eller en følelse. Ofte er det en eller flere fargekontraster jeg ønsker å jobbe med kombinert med et realistisk element som en eller flere kropper, ansikt, hånd etc. Det som tar tid er å gjenskape realiteten med farger, og tolke det på sin egen måte. Det er et konstant arbeid å terpe på proporsjoner og kalde / varme toner. Her gang blir det litt enklere. På sikt håper jeg å jobbe med levende modeller. 

Hva er drømme-prosjektet ditt? 
 
Jeg ønsker å gjøre noe kombinert med lys, eller et annet element som kan forandre motivet. F.eks fra dag til natt.

Relatert til kunstkarrieren, hva er målet ditt?
 
Vanskelig å si, jeg ønsker at det alltid skal være gøy. Jeg har tusenvis av motiver i jeg ønsker å realisere, og jeg ønsker å jobbe med større formater.

 

Hva er det viktigste spørsmålet kunst adresserer i dag? Hvilke spørsmål adresserer du?
 

Evne til persepsjon. Jeg synes det er fantastisk å se kunstnere som tolker verden på en helt annen måte enn meg selv. Jeg ser jo først og fremst de sterkeste fargene og kontrastene. I bildene jeg jobber med pr dag, skildrer jeg rundt det å være kvinne i dag. Hva er det som gjør henne vakker, modig og sterk.


Hva ville vært i din ideelle kunstsamling? Sett bort fra pris, er det et spesielt verk du ville hatt?
Ja, et stort verk av kei Imazu. Det er herlige kombinasjoner av ultra-realisme og det abstrakte med sterke fargekontraster. Det matcher min egen stil, men er samtidig rake motsetningen.
_____________________________ 

 

Sjekk ut utvalgte arbeider fra Thea her!

Eller ta en titt på hennes Instagram @theakling