Whatson X Eikund

Kunstneren Martin Whatsons samarbeid med den norske møbelprodusenten Eikund ble presentert hos oss denne uken, i form av en klassisk designer stol, dekorert som en unik street art skulptur av kunstneren.

 

MARTIN whatson decorating eikund chair

Martin Whatson har fått kunstnerisk frihet til å dekorere «Krysset», en klassisk stol designet av norske Fredrik Kayser i 1955, relansert av Eikund de seneste årene. Med sitt fremtredende kryssbeinte uttrykk, har stolen blitt et designikon, som nå blir løftet til nye dimensjoner gjennom kunstnerens visjon.

 


Samarbeidet mellom Whatson og Eikund er et resultat av førsteklasses kvalitet fra to forskjellige verdener, i tillegg til felles verdier og et ønske om å presentere en hyllest til innovasjon og individualitet. 

 

eikund x whatson stol

«Jeg er glad jeg fikk muligheten til å bringe litt «edge» til disse designklassikerne og på en måte ære deres en gang banebrytende natur», sier Martin Whatson om prosjektet.

 

martin whatson street art

Denne «Limited Edition» lanseringen av «Eikund x Whatson», består av unike hånddekorerte kunstverk. Som Martin selv definerer det «Jeg hadde ikke kunnet lage to helt like stoler, selv om jeg hadde prøvd».

 event presentation eikund x whatson

Presentasjonen av prosjektet har skapt stor forventning og interesse blant interiørarkitekter, kunstsamlere og profesjonelle, både innen møbel-, interiør- og kunst bransjen. Stolene til Eikund x Whatson er også forventet å skape stor oppmerksomhet internasjonalt og å synliggjøre norsk kunst og design på flere hold.

 

event whatson chair by eikund

 

 

mer om prosjektet HER

----

En klassiker ble ikke født en klassiker - de har utfordret konvensjoner i sin tid.

 

Slik Whatson gjør nå: han utfordrer status quo, gjør ting på sin egen måte - og høster stor suksess. 


“Jeg tror vi har samme tilnærming til ting; Det handler om kvalitet i stedet for kvantitet. Til slutt handler det om håndverk ». - Martin Whatson om Eikund


Å gi litt “edge” til disse designklassikerne; det føles passende og nesten som en måte å ære deres en gang banebrytende natur på.