HAREM - Håkon Børs-Lind

Harem eller Håkon Børs-Lind, er en autodidakt kunstner. Han er født og oppvokst i Ås utenfor Oslo og flyttet til Bergen i 2016. Han har tegnet og malt hele livet, men det var først i 2016/2017 han begynte å ta kunsten seriøst ved siden av studie som sykepleier. I 2018 holdt han sin første soloutstilling i Gategalleriet i Bergen. 

Harem har etablert seg som en ettertraktet portrettmaler og muralist, hvis stil og teknikker er forskjellig innenfor de to sjangrene. Han maler en mix av hyperrealisme og palettkniv-teknikk i sine studioarbeider hvor han kontinuerlig utforsker og eksperimenterer med teknikker. Som muralist ligger det i grenseland mellom maleri og grafitti og han er kjent for sine realistiske former og abstrakte farger.

Under en flerårig rekreasjonell verdensreise fikk han inspirasjonen som førte til den karakteristiske stilen hans. Hans kunstneriske uttrykk sentrerer seg rundt mangfold, fellesskap og de gode følelsene. Harem er fascinert av det universielle språket som er ansiktsuttrykk. Et godt ansiktsuttrykk kan leses av alle kulturer og knytter mennesker sammen på tvers av grenser, overbevisninger og konflikt.

Harem er en ettertraktet kunstner for næringslivet og har gjort kollaborasjoner med blant annet Bareksten Gin, Bara Eiendom, Norsk Sykepleierforbund, NHH m.f. I november skal han ha sin største utstilling til nå sammen med Bjor i Grieghallen i Bergen.

"My friend Amie posed for this painting. In fact, this particular pose is just her waiting for me to find the right settings on the camera. After the shoot, when I was looking through the pictures, I found this, and it became my favourite. "

Afrolicious Red & Yellow

Size: 69 x 48,5 cm 

Opplag: 30/30, signert og nummerert av kunstneren. Materiale: D.G.A. på Canson Infinity Photographique Rag 310 gsm

Produsert: 2022

 

Harem fortsetter å produsere kvalitet og hans trykk «Victorious» er inget unntak. Originalverket ble laget i 2020 og er inspirert av årets mange ekstreme hendelser; politisk splittelse, dannelse av BLM movementen og dugnadsånd. Bildet viser viljestyrke i en vanskelig tid. Modellen er Amie fra Voss som han har brukt i flere av sine bilder.

Harem - Victorious

Gicleé on Canson Infinity Photographique Rag 310 gsm
Produsert: 2021
Size: 48x85 cm / 63x110 cm (two sizes)
Edition: 30 / 30
Price: 3000 / 5000 + 5% art tax
Signed and numbered

 

Salg:  www.oslonowhere.com // www.gategalleriet.no
Samarbeidslansering mellom OsloNowhere og Gategalleriet