Geir Hallbing: fra maleskrin i gave til anerkjent abstrakt kunstner

Vi har besøkt kunstneren Geir Hallbing i hans studio på Bekkelaget i Oslo, blant store kvadratiske lerret og ryddig minimalisme. Geir maler store abstrakte malerier i 120 x 120 format, med akryl på lerret. Han har definitivt funnet sin kreative stemme gjennom farger, teksturer og en unik tilnærming til kunstverdenen. Med sin bakgrunn i grafisk industri og kommunikasjon, har han brakt en ekstra dimensjon til sitt kunstneriske uttrykk. Hans verk formidler en dyp forbindelse til omgivelsene og årstidene, og inviterer folk til å utforske alle de spennende detaljene i hvert bilde.

Geir Hallbing kunst i studio

 

- Geir, kan du fortelle oss om begynnelsen din som kunstner?

- Selvfølgelig! Jeg begynte faktisk å male i 2009, da jeg fikk en veldig spesiell julegave - malesaker og et lerret. Jeg hadde aldri prøvd meg på malerkunst før, men det tok ikke lang tid før jeg innså at jeg virkelig likte det. Jeg fortsatte å male abstrakte malerier, og det ble ikke lenge før venner og bekjente la merke til arbeidet mitt og ønsket å kjøpe kunsten min.

geir hallbing abstrakt kunst maleri akryl på lerret

- Hva inspirerer deg til å skape disse fantastiske kunstverkene?

- Min inspirasjon kommer fra mange steder. Selvfølgelig henter jeg mye inspirasjon fra andre kreative mennesker, men jeg liker også å utforske andre områder som mote, design, arkitektur og kultur. I tillegg påvirkes jeg av årstidene; du vil se at fargene og stemningen i arbeidene mine kan variere avhengig av sesongen. For eksempel maler jeg gjerne med mørkere toner om høsten og vinteren, mens sommeren kan bringe frem lysere farger og en annen type energi.

 Geir Hallbing kunstner i studio atelier

- Hva er din foretrukne kunstneriske prosess og materialer?

- Jeg maler hovedsakelig med akrylfarger, men jeg har også begynt å eksperimentere med aquarell i nyere tid. Det jeg virkelig elsker å gjøre, er å skape teksturer i bildene mine. Jeg bruker materialer som sand, stein og silkepapir for å legge til ulike dimensjoner og taktilitet. 

 

- Du nevnte at du tidligere drev et trykkeri. Hvordan har denne erfaringen påvirket din tilnærming til farger og komposisjon?

- Å drive trykkeri ga meg en dyp forståelse av fargekombinasjoner, balanse og sammensetning. Dette har definitivt påvirket måten jeg nærmer meg maleriene mine på. Jeg føler at jeg har en sterkere følelse for hvordan ulike farger kan samhandle og skape visuell harmoni. 

geir hallbing kunst i studio atelier

- Hvor kan folk se kunsten din?

- Mine kunstverk er tilgjengelige for kjøp via nettsiden til Oslo Nowhere, men hvis noen ønsker en mer personlig opplevelse, og vil se kunsten før de kjøper den, kan de også besøke mitt eget atelier her i Oslo, der de kan se arbeidene mine og få en dypere forståelse for min kreative prosess.

 
----

Ønsker du en avtale om besøk i atelieret til Geir Hallbing, ta gjerne kontakt med oss her