INTERVJU: Guttestreker

Guttestreker er en kunstnerduo fra Oslo som produserer filosofiske og politiske verker som skal vekke et engasjement. Gjennom kunsten prøver de å vekke filosofiske tanker om menneskets plass på jorden og i universet. De benytter seg først og fremt av tusj og tegner bilder fulle av metaforer du kan forstå, og har etter utstillingen deres på Himkok satt seg selv på kartet. 


Sjekk ut intervjuet under og ta en titt på verkene deres! 


Beskriv arbeidet deres med tre ord? 

Filosofisk, fargerikt og fantastisk :)

Fortell litt om arbeidene som lanseres på Nordic Art Issue

Bildene er en del av en serie som fortsetter å utvikle seg. Den beskriver hvilke mekanismer som skaper konflikt mellom menneske og jord. Hvordan jobber dere sammen? 

Hver eneste strek på bildene er heftig debatert, oss i mellom, gjerne med sterke følelser i sving. Høylytte krangler skaper ofte de beste resultatene. For det er ut av denne friksjonen mellom to skapere som vil fremme sitt budskap at man oppnår den gylne middelvei. 

Hva liker dere best med arbeidet deres?

Å få et bilde i hodet, for så å få det realisert, det er den største gleden. Det går med en del tid på bildene, og det bildet vi hadde i hodet endrer seg organisk på papiret. I løpet av den tiden dukker det opp nye momenter som forsterker budskapet. Det er også en av de desidert største gledene ved biledskapningen. 

Hva inspirerer dere? 

Vi kan bli inspirert av det meste, men spesielt vitenskap og nyhetsbildet er med på å forme vår kunst. Naturen, med alle sine mystiske skapninger, er også en enorm kilde til inspirasjon. Hva er det viktigste spørsmålet kunst adresserer i dag? Hvilke spørsmål adresserer dere? 

Vi er opptatt av klimaspørsmål og behandling av dyr og mennesker. Vi prøver å skape bilder som skal få mennesket til å stille spørsmål ved sine egne holdninger. 

 

Se kunst fra Guttestreker her