Sofias eklektiske univers

Sofia Arjomandi har skapt et vakkert og eklektisk lite fristed i denne klassiske bygården på Fredensborg. Her går farger foran minimalisme, og veggene er fylt til randen med fine kunstskatter.  

Sentralt og tilbaketrukket på Fredensborg bor Sofia Arjomandi, gründer av Eclectic Studio og daglig leder og PR-ansvarlig for Moss Copenhagen i Norge. Leiligheten har blitt hennes lerret og her eksperimenterer hun med farger og kunst på nye måter.  

Hvordan bruker du kunst i styling / innredning? 
Hvorfor rosa vegger? 

Rosa er egentlig veldig lite meg, men jeg er veldig glad i Italia, og har reist dit mye gjennom årene, spesielt til Amalfikysten. Italienere bruker MYE rosa i interiøret og måten de bruker det på er super-chic og eklektisk. Mitt favoritthotell på Capri er et rosa, gammelt hotell på over 120 år. Helt siden jeg var der har jeg tenkt at jeg har lyst på ett litt rosa hjem, så da jeg flyttet inn her var det et åpenbart valg. Rosa slår meg ikke som et søtt og feminint fargevalg i Italia, mer som livets farge. Litt La Dolce vita.

Hvordan gikk du frem for å lage galleriveggen? 

Da jeg laget galleriveggen, var jeg opptatt av at ting ikke skulle være suuuper-symmetrisk og "riktig". Jeg ville at ting skulle henge litt tilfeldig og ha ett sjarmerende preg. Jeg hadde også lyst til å få brukt hele takhøyden her. Det må likevel nevnes at det å henge opp mange bilder på en vegg og å få det til å se tilfeldig og sjarmerende ut var litt mer jobb enn ventet. Hehe.

Har du noen favoritter blant bildene på veggen? 

Glyptotek av Jon Arne Berg (nederst til venstre), Spectrum of Vibrations av Malin Gabriella (til venstre) og Rumble #2 av Jeanette Lafontine (lengst til høyre) 

Har du noen gode tips til noen som vil oppdatere hjemmet med kunst? 
Mange skipper dette, men jeg synes det er verdt å legge legge litt kjærlighet og penger i innrammingen.
Hva var ditt første kunstkjøp?

Mine første originale kunstkjøp var to litt mindre akvarellmalerier som jeg kjøpte av en kunstner på ett kunstmarked i Le Marais i Paris, da jeg var der med en av mine bestevenninner for ca. 5 år siden. I ettertid har det bydd på litt latter, siden vi muligens ble mer fascinert av kunstneren enn av kunsten selv, og litt revet med, men det får gå ;) 

Er det noen kunstnere du synes man bør ha på radaren? 
For tiden er det mye bra, unge, skandinaviske kunstnere. De tre jeg følger mest på er Malin Gabriella, Christiane Spangsberg og Jeanette Lafontine. Stort pluss at det er tre kvinner.
 
Hva blir ditt neste kunstkjøp? 

Mitt neste kunstkjøp skal nok bli ett litt større maleri av Jeanette Lafontine. Jeg har allerede to bilder av henne som jeg elsker, men jeg har sett meg ut noen litt større malerier som jeg har store planer om å gi til meg selv til jul. 

Sjekk ut Sofias favoritter