OsloNowhere - våre favoritter

Vi er stadig på leting etter nye kunstnere vi synes fortjener mer oppmerksomhet, og bilder som har potensiale til å gi et rom til det lille ekstra. Her er favorittene vi helst vil ha for oss selv: 

 _______________________________

 

"Estetikk er veldig viktig for meg, og jeg legger muligens mest vekt på helhetsinntrykket visuelt sett når jeg ser etter kunst. Det må være kunstverk jeg har lyst til å leve med og omgi meg med, som samtidig føles relevante og formidler noe."

Off To The Races av Madelen Isa Lindgren, 1.500,- | H2O No. 3 av Ole Marius Fossen, 5.600,- | APE av Børge Bredenbekk, 1.000,- | Uten Tittel #20 av Petter Nordhagen, 2.200,- 

 

"Flere av verkene jeg liker har en spennende prosess bak seg. Jeg liker APE spesielt på grunn av detaljnivået og håndverket, det er rett og slett veldig godt tegnet. I tillegg til å være visuelt tiltalende er No.3 laget med bakgrunn i en visjon om frihet og forkjærlighet for det naturlige. Jeg lar meg fascinere av hvordan Ole Marius Fossen har fanget øyeblikkene, av arbeidet med å lyssetting og koordinering for å fotografere modellene under vann." 

 

 _______________________________

 

"For meg handler kunst om noe som overrasker og som har en nerve det kan være vanskelig å sette fingeren på. I Croc Dance ser man skjulte figurer og former som gjør at fantasien settes i sving, til tross for at det er et relativt abstrakt maleri. Det synes jeg er gøy." 


Barcode av Sina Santihoff, 1.100,- | Croc Dance in Pelikan Walk av Geirulv, 9.450,- | Festen av Guttestreker, 4.000,- 

 

"Ofte blir jeg fascinert av kunstnere som bruker en veldig annerledes teknikk og stil enn jeg selv gjør. En favoritt er Sina Santihoff som har en minimalistisk stil, men samtidig inkluderer spennende detaljer. Med en presis strek gjengir hun kjente landemerker med en delikat letthet. Det gjorde at Barcode fikk en plass på veggen min. 

Jeg mener at humor, emosjoner og godt håndverk er veldig viktig i kunst. Tegneduoen Guttestreker byr på nettopp dette. Episk, politisk, humoristisk og imponerende detaljrikt. Måtte jeg velge én ville det være Festen, det er et herlig absurd sammensurium. Jeg oppdager alltid noe nytt når jeg ser på bildene deres og det er en kvalitet man ikke skal kimse av!"

 _______________________________

«Jeg er glad i å reise, og det synes nok på kunsten jeg liker. Med noen flere tunge vintermåneder foran oss, har jeg lyst på kunst på veggene som bringer assosiasjoner til helt andre steder. Gob Squad Kitchen av Dag Knudsen er en favoritt på grunn av det råe og urbane uttrykket, og så bringer det tankene til NYC som er en veldig yndet by. Jeg er også svak for det brede spekteret av gråtoner i bildene til Andrea Gamst, og Lisbon har helt rett ferie-vibe."

Gerenuk av Apen Apen, 1.650,- | Lisbon II av Andrea Gamst, 3.390,- | Babylon Must Fall av Dag Knudsen, 4.200,- | Pablo Picasso av Anette Moi, 1.900,- 

 

"For å bryte med bildene i sort-hvitt synes jeg illustrasjonen til  Anette Moi er ideell. Jeg liker at hun bruker kulturelle referanser og har en god dose humor. Picasso er ikonisk, og jeg synes detaljrikheten bringer assosiasjonene til Pushwagner. I andre enden liker jeg de mer minimalistiske arbeidene til Apen Apen, blåtonene på dette bildet er det helt umulig å ikke like."

 _______________________________

"Når det gjelder kunst faller jeg gjerne for en miks av det sanselige og kontekstuelle. Som kunsthistoriker preges man naturligvis av begge - da det ene utfyller det andre, men jeg vil at kunsten skal vekke en fascinasjon i meg før den gir assosiasjoner og referanser. Jeg liker i tillegg kunst som utfordrer mitt syn som betrakter, som krever oppmerksomhet og motstand."

Diamant av Andrea Gamst, 2.950,- | Uten Tittel #7 av Petter Nordhagen, 1.300,- | Ayeaye av Apen Apen, 1.650,- | Når livet gir meg sitroner av Rikke Runde, 750,-

 

"Verkene jeg har valgt spenner mellom en rekke kunstmedier. Jeg tror det sanselige reflekteres i Apen Apens håndtverk - den møysommelige og tålmodige prosessen som marmoreringsteknikken deres innebærer. Petter Nordhagens abstrakte maleri er også veldig sanselig og minner meg blant annet om Cy Twomblys komplekse overflater.

Når det gjelder Andrea Gamst liker jeg hvordan hun har klart å fange en nostalgisk stemning og et øyeblikk gjennom fotokunsten, at det føles ut som et kjært minne på et vis.

Om jeg skal velge medier må jeg innrømme at jeg har en svakhet for tegning og trykk. Tegning handler mye om det som er uferdig, men samtidig trenger man som regel ikke å tilføye det noe mer. Det er noe skjørt ved det. Illustrasjonen til Rikke Runde er en perfekt metafor for dette." 

 _______________________________