INTERVJU: Danielle Tschudi

Beskriv arbeidet ditt med tre ord?

Skeptisk, Objektivt, Semi-logisk.

Hva inspirerer deg?  

Bøker, podkaster, dokumentarer osv, som gir ett nytt innblikk i forskjellige aspekter ved den “menneskelige tilstanden”. Gode spørsmål stilt ved å leke med de grunnleggende konseptene som preger måten vi opfatter virkeligheten. Sofies Verden av Jostein Gaareder og The Hitchhiker`s Guide to the Galaxy av Douglas Adams er blant favorittene. 

Fortell litt om prosessen rundt verkene dine. Hvordan går du frem når du skal utvikle en idé og et konsept?

Jeg tar utgangspunkt i en tematikk eller problemstilling som absorberer meg, og prøver å finne en interessant vinkling på det. Skrivning er kjernen av prosessen, der tenker jeg gjennom og formulerer hele konseptet som danner grunnlaget for hvordan ideen skal formidles eller gjennomføres. Jeg prøver å gi hvert konsept en “punchline” som oppsummerer og poengterer essensen av prosjektet. 

Hva vil du at betrakteren skal sitte igjen med etter å ha sett arbeidene dine?

Ettersom jeg jobber primært med “idé”, er ikke hensikten min å skape noe nytt, men tilby en alternativ vinkling til hvordan noe kan oppfattes: En liten vri som forhåpentlig får det til å nappe litt i smilebåndet, og leder til flere spørsmål en konkrete svar. 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Dagen starter med kaffe og jogging. Helst samtidig. Jeg tror endorfin ruset fra trening stimulerer kreativiteten, ettersom mine mest interresante tanker oppstår når jeg løper. Foreløpig studerer jeg på Kunsthøgskolen i Oslo, der jeg møter opp for å forsørge at IT-avdelingen har noe å gjøre, ettersom jeg stadig mister adgangskortet mitt. Arbeidsdagen avhenger av konseptet jeg jobber med, som ofte foregår utenfor skolen, men veiledningen, dialogen og teoretisk input jeg får på KHiO er uvurderlig. 

Sett bort fra ditt medium, hva slags kunst liker du selv?

Jeg er veldig fascinert av modernistisk arkitektur, med pionerer som Richard Neutra, Le Corbusier og Frank Lloyd Wright. 

Hva ville vært din ideelle kunstsamling? Sett bort fra pris, er det et spesielt verk du ville hatt?

Socle du Monde,  (Jorden på en sokkel) av Piero Manzoni, 1961.  

Fortell litt om arbeidene som lanseres på OsloNowhere…

Arbeidene kan defineres som “Natures own watercolours”.

I November 2017 skulle jeg på en reise til Bali, og ønsket å finne en annen måte for dokumentasjon en foto, film eller akvarell mailing og kom til å tenke på hvordan pH-tester endrer farge i kontakt med ulike vesker. Jeg utviklet derav Litmus-papir (indikator på pH-verdi ) i stort format og konseptet Neutral var født. 

Papirets nøytrale utgangspunkt har fargen blå, men beveger seg mot et rosa fargespekter i reaksjon med syre og gjennom ett grønt spekter i kontakt med base. I direkte interaksjon med en bestemt veske, utvikler hvert ark et unikt utrykk. 

Litmus-tester er tradisjonelt utført ved å dyppe/senke papiret delvis ned i den valgte vesken, slik at en tydelig differanse oppstår mellom de nøytrale og eksponerte delene av papiret. På denne måten trekker vannoverflaten en horisontal linje på tvers av arket som danner ett visuelt landskap. 

Hvert ark er en representasjon av tiden, stedet og vesken som utviklet det, som fremkommer tittelen.

 

 Se mer av den unike, stedsspesifikke kunsten til Danielle her!