VÆR DIN EGEN KURATOR

Når man kuraterer en kunstsamling handler det om å skape et helhetlig uttrykk der de ulike komponentene "snakker sammen". La deg inspirere av kunstgallerier når du innreder boligen, og kurater ditt eget uttrykk.   

Finn ut hvilken følelse du vil skape? Kuratering handler mye om å inspirere og vekke følelser. Vurder nøye hvilken følelse du vil formidle i de ulike delene av boligen. Skal du bruke rommet til avslapning, eller trenger du kanskje et rom der du kan la deg inspirere? Matche kunstverkene med rom med samme vibber. 

Bruk lerretet best mulig. Vurder plassen. Det er åpenbart greit å vite hvilke vegger og områder du har til rådighet for store bilder, og hvilke møbler som krever plass. Vurder også om det er deler av rommet som er oversett og som kan løftes med et bilde eller blikkfang. 

 

Pusterom. Gi kunstverk og andre objekter du vil fremheve rom slik at de kan beundres. Sørg for at det er nok plass på veggen rundt bildet for å forsterke uttrykket, eller at en statement-stol får avstand til andre møbler med fremtredende design.

Flytt på ting, og flytt dem en gang til. Flytt på bilder og møbler for å skape nye uttrykk. Lek med ulike proporsjoner og uttrykk for å lære hvordan forskjellige kunstverk tar seg ut i rommet. Det er ikke sjelden vi flytter rundt på kunstverkene igjen og igjen før det rette uttrykket sitter. 

 SHOP KUNST